AJANKOHTAISTA

Satakunnan hyvinvointialueen Tehyn pääluottamusmiesvaalin tulos

Pääluottamusmiesvaali on päättynyt ja vaalin tulos on selvillä. Kiitos kaikille vaalissa äänestäneille!

Tehyn päätoimisina pääluottamusmiehinä kaudella 2024-2027 toimivat: 

  • Tuula Östman
  • Leena Jokinen-Anttila 
  • Karoliina Tala 
  • Terhi Anttila 
  • Janne Maja
  • Mirva Laakso

Luottamusmiesvaali käynnistyy myöhemmin marraskuussa ja siitä tiedotetaan vielä erikseen. 

Sähköavusteisen polkupyörän arvonta suoritetaan luottamusmiesvaalien jälkeen, jolloin arvonnassa ovat mukana kaikki eri vaaleissa äänestäneet. 

Mahdolliset luottamusmiesvaaliin liittyvät tiedustelut voi lähettää riitta-liisa.marjamaki@tehy.fi 

Nyrkkisääntö

69 % hoitajista on kokenut fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa työssään. On kohtuutonta, että työssä, jossa autetaan muita, kohdataan päivittäin valtavasti väkivaltaa. Puuttuminen ei voi olla poikkeus, sen on oltava sääntö. #nyrkkisääntö

Sosiaali- terveys-, kuntoutus- ja kasvatusalan ammattilaiset kohtaavat henkistä ja fyysistä väkivaltaa ja sen uhkaa työpaikallaan päivittäin. Jopa neljännes on saanut tappouhkauksia työtehtävissä. Myös seksuaalinen häirintä ja seksuaaliväkivalta on yleistä.

Eniten väkivaltaa hoitajiin kohdistavat asiakkaat ja potilaat, mutta myös muut työntekijät, esimiehet, johto ja omaiset. Väkivallan yleisyys käy ilmi Aula Researchin kyselystä, jossa selvitettiin väkivallan kokemuksia sote-alalla.

Tehy kampanjoi hoitoalan ammattilaisten kokemaa väkivaltaa vastaan syksyllä 2023. Nyrkkisääntö-kampanja vaatii työnantajia noudattamaan työsuojelulakeja ja takaamaan mahdollisimman turvallinen työympäristö jokaiselle työntekijälle. Tavoitteena on myös nostaa aihe poliittisten päättäjien pöydälle ja ajaa muutoksia niin rikos- kuin työlainsäädäntöön. Hoitajien työssään kokema väkivalta on yhteiskunnallinen ja poliittinen ongelma. Siihen on mahdollista puuttua konkreettisesti, jos tahtoa löytyy.

Nyrkkisääntö | Tehy